Αξιοθεατα

ΛΙΜΕΝΑΣ

Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Λιμένας που είναι και η «πρώτη γεύση» σας από το νησί αν πάρετε το φέρι από την Κεραμωτή. Είναι μια πόλη γεμάτη από γραφικά σπίτια που από τη μια έχει τη θάλασσα και από την άλλη πυκνό πευκοδάσος.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Το ιστορικό χωριό Θεολόγος βρίσκεται 220 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα στα βουνά της Θάσου. Μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα ήταν το κεφαλοχώρι του νησιού. Σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό χωριό με πολλούς κατοίκους.

ΓΚΙΟΛΑ

Μοναδική στον κόσμο η Γκιόλα ή αλλιώς το Δάκρυ της Αφροδίτης αποτελεί μια φυσική βραχώδη πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς. Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα.

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ

Στην κορυφή του παραθαλάσσιου λόφου δεσπόζει το παλιό οίκημα με καφέ τούβλα το λεγόμενο «παλατάκι». Το οίκημα ήταν η έδρα της γερμανικής εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα ορυχεία σιδήρου του νησιού στις αρχές του αιώνα.

ΜΑΡΙΕΣ

Το χωριό «Μαριές» είναι ένα από τα παλιότερα χωριά της Θάσου. Είναι χτισμένο σε μια ρεματιά σε αρκετό υψόμετρο. Από τα παλιά χρόνια λειτουργούσαν ορυχεία σιδήρου, σήμερα διακρίνονται εγκαταλελειμμένα στην χαράδρα δεξιά του χωριού.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Μετά την Αστρίδα θα βρείτε το Μοναστήρι του Αρχάγγελου, μια γυναικεία μονή αφιερωμένη στον προστάτη του νησιού, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.